WordPress incurajaza folosirea certificatelor SSL

Matt Mullenweg, co-fondatorul WordPress, a declarat cu cateva zile in urma ca platforma WordPress va sustine siteurile securizate SSL si va promova companiile de hosting care vor furniza certificate SSL din oficiu.

Mullenweg a laudat si performantele versiunii PHP 7 pe care le considera „impresionante” si a spus ca este posibil sa ia in calcul favorizarea serverelor care ofera aceasta versiune de PHP.

WordPress au luat decizia de a securiza gratuit toate domeniile gazduite pe serverele proprii printr-un parteneriat cu furnizorul de certificate SSL Let’s Encrypt. Acelasi furnizor de certificate se pare ca este in parteneriat si cu dezvoltatorul cPanel pentru a furniza certificate SSL gratuite pentru serverele de hosting, in limita a 200 de domenii per server. WordPress securizeaza de cativa ani deja toate subdomeniile gazduite (cele de genul subdomeniu.wordpress.org). WordPress vor analiza in perioada urmatoare ce impact are securizarea prin SSL asupra procesului de autentificare.

Cei de la WordPress nu sunt primii care incurajaza folosirea SSL, compania Google a decis anul trecut ca folosirea unui certificat SSL va favoriza un website in pozitia din motorul de cautare. De asemenea, cei de la Google au inceput sa evidentieze siteurile nesecurizate in ultimele versiuni ale browserului Google Chrome.

„Credem ca fiecare firma de hosting ar trebui sa ofere certificate SSL din oficiu, mai ales in aceasta epoca post-Snowden” a mai spus Matt Mullenweg facand referire desigur la Edward Sowden, fostul angajat CIA si NSA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *