Tehnologia mobila ne poate face mai productivi

Suntem dependenti de telefoanele noastre mobile iar asta este de netagaduit. N-are rost sa mai dezbatem pentru ca ajungem la aceeasi concluzie. Dar putem folosi aceasta dependenta intr-un scop productiv? Se pare ca da, daca stim cum sa o gestionam astfel incat sa fim mai eficienti la locul de munca, mai creativi si in general mai productivi in tot ceea ce facem.

Multe din telefonele noii generatii au putere mare de procesare si memorie RAM decat multe computere clasice de acum 2-3 ani. Astfel smartphone-urile actuale pot rula in acelasi timp aplicatii multiple si efectueaza mai multe task-uri simultan. Spre exemplu putem vizualiza si modifica un document in PowerPoint, in timp ce suntem angajati intr-o conferinta video. Si toate acestea din miscare si de pe un smartphone care ne incape in buzunar. Dispozitivele mobile cum ar fi smartphone-urile sau tabletele au devenit mai puternice si mai rapide decat un laptop standard, ceea ce este destul de impresionant ca un device asa de mic sa aiba o asemenea putere de procesare, mai ales daca ne gandim ca la inceput un computer ocupa o camera intreaga, iar puterea sa de procesare nu o depasea pe cea a unui cuptor cu microunde.

In plus, si acumulatorii incep sa aiba durata de viata din ce in ce mai mare, ceea ce inseamna ca putem profita mai mult de avantajele pe care ni le ofera puterea de procesare „la purtator”, iar varietatea aplicatiilor care ne usureaza munca este atat de mare incat n-ai cum sa nu gasesti ceva care sa-ti satisfaca nevoile. Deja am ajuns intr-un moment in care smartphone-urile fac parte din viata noastra de zi cu zi, iar felul in care le folosim poate spune multe despre noi.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *