1 Miliard de conturi de Yahoo compromise

Dupa ce in Septembrie Yahoo face public faptul ca 500 de milioane de conturi au fost compromise, iata ca ieri, pe 14.12.2016, Yahoo declara ca datele a nu mai putin de 1 Miliard de conturi de Yahoo compromise.  Acest numar imens pare sa se datoreze unei operatiuni ce a tintit chiar codul sursa al platformei de mail Yahoo in August 2013.

Din fericire datele compromise includ, printre altele, parolele in format MD5, adica nu sunt vizibile in text clar ci sunt criptate. Cu toate ca parolele sunt criptate, algoritmul MD5 este unul mai vechi care teoretic poate fi decriptat, mai greu ce-i drept. Problema cea mai mare este data de faptul ca printre datele compromise se afla si intrebarile de securitate (unele criptate, altele necriptate) si raspunsul la acestea, astfel incat cineva care are aceste raspunsuri va poate reseta parola si poate capata acces la adresa dvs de email de la Yahoo.

Yahoo a luat deja masura anuntarii clientilor despre acest incident, banuim ca toti cei care folosesc serviciile de email de la Yahoo s-au trezit in aceasta dimineata cu un mesaj referitor la incidentul de securitate in inbox. Mesajul are subiectul „Important Security Information for Yahoo Users” si contine detalii despre prolema si instructiuni pentru securizare.

In orice caz, un anunt referitor la incident este vizibil chiar pe pagina de logare in adresa de email de Yahoo.

Pana in acest moment cei de la Yahoo nu au precizat exact ce s-a intamplat, mentin insa declaratiile de la precedentul incident cum ca ar fi fost un atac din partea unor tari ostile Statelor Unite, si aici se incadreaza Iranul, Coreea de Nord, Rusia, China, etc.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *